PestInfo

…egy újabb InfoCsoport honlap…

Háromszor játssza karácsonykor a Varázsfuvolát az Erkel Színház

2016-12-20
Kultúra No Comments


A karácsonyi időszakban háromszor, pénteken, szombaton és vasárnap láthatja a közönség a Varázsfuvolát az Erkel Színházban.

Mozart utolsó operája valóban egy varázsopera, és azért jó, hogy karácsonykor is műsorára tűzi a Erkel Színház, mert megnyugvást adhat ebben a “túlságosan az anyagiakra figyelő és mindenféle váratlan borzalmakkal teli világban” – hangsúlyozta Palerdi András, a Magyar Állami Operaház magánénekese az M1 aktuális csatorna keddi műsorában. Hozzátette: a gyönyörű zene mellett a darab mondanivalója is nagyon fontos, amely szerint ki kell állni az élet próbáit és segíteni kell embertársainkat is, hogy a nehézségekkel könnyebben tudjunk szembenézni.

Emanuel Schikaneder Mozart zenéjére írt történet a felnőtté válásról szól, tele szimbólumokkal, csodás hangszerekkel, komor és tragikus, illetve vidám és játékos elemekkel. A darabban a jó és a rossz, a fény és a sötétség, a mese és a valóság áll szemben egymással.  A darabot Szinetár Miklós rendezte, a főbb szerepekben Palerdi Andrást, Fried Pétert, Kovács Istvánt, Szappanos Tibort, Pataky Dánielt, illetve Tetiana Zhuravelt és Rőser Orsolyát láthatja a közönség.

Forrás: MTI