PestInfo

…egy újabb InfoCsoport honlap…

Kovács Patrícia és Gryllus Dorka filmdíjat kapott

2016-11-27
Kultúra No Comments


A legjobb színészi alakításért járó elismerést vehette át Kovács Patrícia és Gryllus Dorka szombat éjjel a barcelonai Zoom Fesztiválon.

A magyar színésznőket Szász Attila: Félvilág című tévéfilmjében nyújtott teljesítményükért díjazták, a díjat megosztva kapták. A kosztümös magyar thriller az 1914-ben meggyilkolt hírhedt-híres kurtizán, Mágnás Elza utolsó napjait meséli el, megtörtént események alapján.

Az alkotás tavalyi bemutatása óta több külföldi filmfesztiválra is meghívást kapott, tavasszal a Nashville Filmfesztiválon két díjjal is jutalmazták. A 2003-ban alapított és az egyetlen spanyolországi nemzetközi tévéfilmes seregszemlének számító Zoom Fesztivál hivatalos versenyprogramjában tíz alkotás szerepelt. A fesztivál fődíját a német Marc Brummund: Freistatt című filmje nyerte. A legjobb rendezőnek járó elismerést a spanyol Roman Parrado vehette át az Ebro, bölcsőtől a csatáig című alkotásáért. A dél-afrikai, BAFTA-díjas Roger Michell kapta a legjobb forgatókönyvért járó díjat a Születésnap című filmért. A gálán életműdíjat vehetett át a spanyol Monica Randall színésznő és televíziós műsorvezető, több mint 50 éve tartó pályafutásáért.

Forrás: MTI