Áprilisban nyílik a Hatszín Teátrum

Új játszóhely nyílik Budapesten: április második felében nyitja meg kapuit a belvárosban a Hatszín Teátrum, ahol gyerekek és felnőttek számára is kínálnak programokat.

Az új, Jókai utcai játszóhely működésébe a Móra Könyvkiadó Zrt. is bekapcsolódik – olvasható a kiadó MTI-hez eljuttatott közleményében. Az első bemutató április 23-án, vasárnap lesz: Janikovszky Éva születésének évfordulóján egy, az írónő könyveiből születő ősbemutatót láthat a közönség. Az úgy volt… címmel készülő előadást a 6-12 éves korosztály számára ajánlják.

Április 22-én Janikovszky Éva A lemez két oldala című műve látható Fullajtár Andrea, Horváth Lili, Elek Ferenc és Scherer Péter előadásában. Mozart A varázsfuvola című művével ismerteti meg a gyerekeket április utolsó hetében Nógrádi Gergely operaénekes, mesekönyvszerző és kántor, az előadást az 5-12 éves korosztály számára ajánlják.

Júniusban Nógrádi Gábor író 70. születésnapja alkalmából a könyve alapján színpadra alkalmazott Az anyu én vagyok című darab első budapesti bemutatója látható a Pannon Várszínház előadásában.

A 3 évesnél fiatalabb korosztály számára beavatószínházi produkciókkal készülnek, a 13-17 éves korosztálynak pedig érzékenyítő programok megszervezését tervezik őszre – ismertette a programokat Gálvölgyi Dorka, a Hatszín Teátrum igazgatója a közleményben.

A színház tervez felnőtteknek szánt bemutatókat is, májusban a gyermekbántalmazás témáját szeretnék körüljárni. Helyet adnak kisebb és nagyobb, még nem ismert és ismert társulatoknak, hogy színvonalas szórakozást nyújtsanak az esti órákban a Hatszín Teátrum színpadán – áll a közleményben.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?