PestInfo

…egy újabb InfoCsoport honlap…

Egészségtudatos irodai szék kifejlesztése

2017-01-09
Gazdaság, Promóció No Comments


A Pannon Egészségipari Klaszter projekt-együttműködés keretében vesz részt egy egészségtudatos irodai szék kifejlesztésében.

Az egészségipari klaszter egyik tagja az alapító cég fő tevékenységéhez kapcsolódó precíziós famegmunkálásra jött létre. Az alapító tulajdonosainak prototípus fejlesztési, gyártási, illetve az értékesítés ösztönzéséhez szükséges marketing eszközök területén megszerzett tapasztalataira alapozva a tulajdonosok piaci lehetőséget láttak egy egészségtudatos irodai szék kifejlesztésében. Ennek megfelelően gondoskodtak a megvalósításhoz szükséges fejlesztőmérnöki, formatervezői és értékesítési szakemberek rendelkezésre állásáról. A cég szervezeti célja, egy olyan 4-5 fős vállalkozás felépítése, melynek szervezeti felépítésében a marketing, értékesítés és logisztika mellett helyet kap az innováció. Folyamatosan figyelemmel kívánják kísérni a piaci igények változását és fejlesztésekkel, marketing akciókkal reagálni ezekre. Az „egészségtudatos irodai szék” projekt keretében ennek első lépése történik meg a tevékenység beindításához szükséges fejlesztések megvalósításával, illetve a piacképes prototípus kialakítása révén, melynek gyakorlati megvalósításában működik közre a Pannon Egészségipari Klaszter.

Varga Gábor klasztermenedzser elmondta: A termék- és technológiafejlesztést követően a tervek között szerepel a közösségi mintaoltalom bejegyeztetése és a termékek gyártásához szükséges saját gyártó-, fejlesztési és összeszerelő kapacitás kialakításához szükséges eszközbeszerzés saját forrásból és a már megnyert GINOP 1.2.2. pályázati támogatással. A pályázat keretében kidolgozott piacelemzés alapján a piaci igényekre választ adó termékek funkcionális egyedisége, illetve a jelenlegi projekt keretében kialakított marketing rendszer biztosítja majd a vállalkozás működéséhez és további fejlődéséhez szükséges bevételeket mind a hazai, mind a külföldi piacokon. (X)