Út és parkolófejlesztések Budapesten

Lezárultak az aktuális út- és parkolófejlesztési munkálatok a főváros X. és a XVIII. kerületben, valamint Hűvösvölgyben – tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint újabb 80 férőhelyes P+R parkoló épült a Hűvösvölgyben, egy korábban parkolásra használt rendezetlen területen. Szilárd térkő- és aszfaltburkolatot fektettek le, korszerű közvilágítást építettek, ahol díjmentesen lehet parkolni. A mozgáskorlátozottaknak is alakítottak ki külön helyeket.
Így már összesen 160 várakozóhely van a hűvösvölgyi villamos-végállomásnál. Befejeződött a X. kerületi Kápolna utca több mint 500 méteres szakaszának felújítása a Liget tér és a Kápolna tér között, illetve a XVIII. kerületben a Besence utca Méta utcai csomópont vége és a Közdűlő utca közötti szakaszának, valamint a Közdűlő utca Besence utca és Ipacsfa utca közötti szakaszának felújítása is véget ért – teszik hozzá.

A kommüniké szerint, a X. kerületi Kápolna utca Liget tér és Kápolna tér közötti szakaszán, a többi között megerősítették az aszfaltburkolatot, az útburkolat és a meglévő járda közötti felület füvesítését is elvégezték, illetve a területen található fákkal megegyező fafajtákat ültettek. A felújítást követően a forgalmi sávok között új parkolóhelyeket festettek fel. A XVIII. kerületi Besence utca és Közdűlő utca szakaszainak a felújítása során megújult az útburkolat, annak szegélyei, valamint a járdák, illetve az Ipacsfa utca autóbuszmegálló új, bazaltbeton burkolatot kapott – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

Forrás: MTI

 

Vélemény, hozzászólás?