PestInfo

…egy újabb InfoCsoport honlap…

Irodalmi esttel emlékeznek Oláh János költőre

2016-11-23
Kultúra No Comments


Irodalmi esttel idézi fel a Magyar Napló Kiadó és folyóirat a július 25-én elhunyt Oláh János író, költő, a kiadó egykori vezetője emlékét csütörtökön a Magyar Napló könyvesboltban.

Oláh János november 24-én született, ezért kollégái, barátai, pályatársai úgy döntöttek, ezen a napon gyűlnek össze és emlékeznek rá – mondta el az MTI-nek szerdán a Magyar Napló marketing vezetője. Nemes Attila hozzátette, a szerkesztőség tagjai csütörtökön Oláh János sírjánál is rövid megemlékezést tartanak. Mint elmondta, az emlékestet hagyományteremtő szándékkal hirdették meg, és ezentúl minden évben születésének évfordulóján idézik majd fel Oláh János emlékét.

A Magyar Napló novemberben Oláh János-emlékszámot is megjelentetett, amelyet a csütörtöki irodalmi esten is bemutatnak, valamint a kiadványban megjelent Oláh János-művek is hallhatók lesznek – tette hozzá Nemes Attila.

Az irodalmi esten Jánosi Zoltán, a Magyar Napló Kiadó irodalmi vezetője és Zsiga Kristóf, a kiadó vezetője köszöntői után Oláh János munkásságáról Bertha Zoltán irodalomtörténész tart előadást, majd Erős Kinga, Jókai Anna, Kovács István, Kő Pál, Nagy Gábor, Szentmártoni János és Vasy Géza részvételével emlékező beszélgetés hallható.

A rendezvény részletes programja a http://magyarnaplo.hu/blog/2016/11/15/olah-janos-emlekest honlapon érhető el.

Forrás: MTI